Alta löydät yhdistyksessa tällä hetkellä kavereina toimivien esittelyt. Takaisin hakulomakkeeseen pääset täältä.
Anna (Hämeenlinna, sairastavat)
Moikka, olen Anna, ja olen monta vuotta kamppaillut anoreksian ja myöhemmin ortoreksian kanssa. Takapakkeja toipumusmatkalla on tullut monia, mutta suurinpiirtein 3 vuotta sitten päätin, etten enää halua yhtään seurata sairauden ääntä vaikka kuinka houkuttelisi. Olin niin kyllästynyt elämään sen otteessa, enkä toivonut muuta kuin tulla vapaaksi kaikista oireista. Enkä päätöstäni kadu, sillä siitä lähtien olen ollut täysin 'kuivilla' oireilusta, ja vaikka syömishäiriöiset ajatukset kulkevat päässäni tietyissä tilanteissa, osaan eri tavalla reagoida niihin, enkä missään nimessä haluaisi takaisin siihen kierteeseen. Olen saanut tarpeeksi siitä ja haluan antaa myös Sinulle toivoa, että tästä vakavasta sairaudesta on oikeasti mahdollista toipua. Vaikka tie kohti tervettä ja vapaata elämää voi olla pitkä, niin kannattaa silti tehdä se matka. Elämä tuntuu vaan niin ihanalta ilman kaikkia vaatimuksia, sääntöjä ja rajoitteita joita syömishäiriö asettaa. Omaa toipumista on paljon tukenut aiheeseen liittyvän kirjallisuuden lukeminen ja aiheeseen perehtyminen, erilaiset toipumisblogit, podcastit, vertaistukiryhmät Facebookissa ja ennen kaikkea työskentely itsetuntoni kanssa, koska huono itsetunto ja syömishäiriö kulkee käsi kädessä. Oireilusta vapaa elämä vaatii jokapäiväistä itsensä tutkimista. Erilaisten ihanteiden ja uskomusten kyseenalaistaminen auttaa myös tosi paljon. Minulla on myös kokemusta sairastuneiden ja toipuvien vertaistukiryhmän vetämisestä Hämeenlinnassa. Minulla on vahva halu auttaa heitä, jotka edelleen kärsivät oireista tai tukea heitä, jotka ovat jo matkalla kohti toipumista, ehkä Sinuakin, joka luet nyt tämän tekstin. Olen hyvin empaattinen, osaan kuunnella ja olla läsnä, vastaan mielelläni kaikkiin syömishäiriöön ja toipumiseen liittyviin kysymyksiisi ja tuen Sinua toipumismatkallasi. Minulla on myös autismikirjon häiriö (Aspergerin oireyhtymä) joten tästäkin näkökulmasta voin antaa vertaistukea syömishäiriöstä toipumisessa.
Mira (Jyväskylä, sairastavat)
Olen Mira, pian kolmekymppinen Jyväskylässä asuva nainen. Sairastuin syömishäiriöön varhaisnuorena ja koko teini-ikä meni taistellessa syömishäiriön kanssa. Kokemukseni syömishäiriöstä on niin rajoittavasta kuin ahmimistyyppisestä oireilusta. Useiden hoitovuosien jälkeen toipumiseni alkoi vahvasta päätöksestä päästä eroon syömishäiriön kahleista. Kyseenalaistin lähes kaikki toiminta- ja ajatusmallini. Opettelin näkemään itseni ilman syömishäiriön värittämää negatiivista minäkuvaa. Toipumisessa on auttanut myös terveystieteiden opiskelu ja diettikulttuurin ymmärtäminen. Olen toiminut 5 vuotta vertaistukiohjaajana sairastuneiden ryhmässä ja 3 vuotta kaverina. Toivon, että voin olla tukenasi syömishäiriöstä toipumisessa, sillä se on mahdollista!
Jasmin (Lahti, sairastavat)
Olen 27-vuotias nainen Lahden seudulta. Sairastuin reilun kymmenisen vuotta sitten, oirekuvaltaan vuosien varrella hyvinkin vaihtelevaan syömishäiriöön. Noin viiden vuoden ajalta voin todeta olleeni syömishäiriöistä täysin vapaa. Muistan sairastaessa ja toipuessa haaveilleeni syömishäiriöistä vapaasta elämästä ja voinkin nyt kokemuksen äänellä todeta sen olevan hyvinkin mahdollista! Erityisen tärkeää minulle on, että toipumisen myötä löysin jälleen merkityksen ja mielekkyyden elämään. Pystyn jälleen elämään omien arvojeni mukaisesti, nauttien elämän pienistä suurista asioista. Korvaamatonta omassa toipumisessani oli vertaistuki, jota eri sosiaalisen median kanavien kautta löysin. Ethän epäröi ottaa yhteyttä! ❤
Sini (Lahti, läheiset)
Esittely tulossa.
Mirkka (Tampere, sairastavat)
Moro! Olen 70-luvulla syntynyt tamperelainen nainen. Olen sairastanut anoreksian kaksi kertaa, ekan kerran teininä ja toistamiseen aikuisena. Nyt olen ollut jo vuosia kuivilla, ja olenkin ollut Syömishäiriöliiton kaveritoiminnassa mukana aiemmin, mutta elämäni vei minut hetkeksi eroon vertaistukityöstä. Olen kuitenkin palannut mukaan kaveriksi. Asun Tampereen keskustan tuntumassa aviomieheni kanssa. Lempiharrastuksiani ovat vesiliikunta, kuntosaleilu, tekstiilikäsityöt ja kesäisin palstaviljely oheistoimintoineen. Pidän myös paljon eläimistä, ja hoidan ystävieni lemmikkejä tarvittaessa mielelläni.
Sari (Tampere, sairastuneet ja läheiset)
Moikka, olen Sari, viisikymppinen kahden aikuisen lapsen äiti. Olen sairastanut syömishäiriötä teini-iässä muutaman vuoden ja sairastuin uudelleen erilaisten tapahtumien myötä vuonna 2008 yli nelikymppisenä. Selätin sairauden viimein vuonna 2015 oivallusten kautta. Aikuisiällä sairauttani osattiin hoitaa monin eri tavoin ja viimein löytyi minulle sopivimmat keinot. Minulla on kokemusta myös läheisen sairastumisesta, sillä tyttäreni sairastui samoihin aikoihin teini-iässä, kun itse olin juuri toipunut sairaudesta. Tyttäreni on myös selättänyt sairauden oivallusten kautta. Voin kertoa sinulle mitä tämä kaikki omalla kohdallani tarkoitti. Oma kokemus sairaudesta ja läheisen sairastumisesta, hoitomuodoista, sairaudesta toipumisesta ja viimein sairauden selättämisestä ovat asioita, joiden puolesta voin toimia vertaisenasi Tampere - Valkeakoski alueella. Minulta löytyy ymmärrystä erityyppisiin syömishäiriöihin. Omalla esimerkilläni pystyn antamaan sinulle tai läheisellesi toivoa siitä, että vaikeasta sairaudesta vaikkapa vuosienkin jälkeen on mahdollista selviytyä. Aika, joka sairauteen on kulunut, on kullanarvoista oppia myöhemmin elämässä. Olen avoin, rehellinen ja minulla on positiivinen vuorovaikutteinen suhtautuminen erilaisiin ihmisiin niin nuoriin kuin vanhuksiin.
Reita (Tampere, läheiset)
Yksi kolmesta lapsestani sairastui yläasteikäisenä rajoittavaan syömishäiriöön. Pystyäkseni auttamaan opiskelin syömishäiriöiden perhepohjaiden hoidon ja kaiken muunkin minkä käsiini sain. Tiedän millaista on kamppailla syömishäiriön, perheen ja työn vaatimusten välillä. Me selvisimme, vaikka se ei aina ollut helppoa! Olen sittemmin sekä kirjoittanut blogia läheisen näkökulmasta ja tuottanut materiaalia läheisille mm. Mielenterveystaloon. Voin tavata Sinua Tampereen alueella, myös Tays Keskussairaalassa jos lapsesi on osastohoidossa, tai voidaan keskustella puhelimessa, jos olet jostain kauempaa.